Her finder du alt om Hus & Haven

Regnvandstønde – 10 regnvandsopsamler der opsamler vandet

regnvandstønde som regnvandsopsamler

I denne artikel laver vi en lille test, som beskriver de 10 bedste regnvandstønder til din bolig, villa, hus, sommerhus eller kolonihavehus.
I disse tider hvor vand er blevet så dyrt, hvorfor så ikke opsamle den rene og fine regnvand, og bruge det til at vande haven med. Opsamler du regnvandet i en regnvandstønde, er det nemt at vand have med gratis vand. Regnvand skulle være noget af det reneste og fineste vand uden kalk. Og så er det gratis.

Her er danskernes favorit regnvandstønde, men automatisk regulering.

Fordele ved at have regnvandstønde

Regnvandstønde er en af de bedste måder at opsamle regnvand på. De kan opsamle store mængder regnvand, og dette kan være med til at spare dig for mange penge.

Der er mange fordele ved at have regnvandstønde. For det første kan det være med til at spare dig for mange penge. Regnvand er meget billigere end almindeligt vand, og derfor kan det være en god idé at opsamle regnvand i stedet for at bruge det dyrere drikkevand fra vandhanen.

For det andet er regnvandstønder meget nemme at opsætte. Du skal bare sætte dem op på din tagterrasse eller i din have. Tilslutte den til nedløbsrøret, og så er de klar til at opsamle regnvand.

For det tredje er regnvandstønde meget miljøvenlige. De hjælper med at reducere spild af vand, og dette er godt for miljøet.

Mange fordele ved at bruge en regnvandsopsamler

Der er altså mange fordele ved at have regnvandstønde. Hvis du overvejer at opsamle regnvand, så er det en god idé at købe nogle regnvandstønder.

1. En regnvandstønde kan opsamle og genbruge regnvand, hvilket er godt for miljøet.

2. Regnvandstønde kan reducere din vandregning, da du ikke længere skal bruge så meget kommunalt vand til vanding af din have. Dermed sparer du penge på din vandregning.

3. Regnvandstønder kan give dig en reserve af vand, så du har en regnvandsbeholder hvis der opstår en vandkrise.

4. En regnvandstønde kan bruges til at vande haven eller vaske bilen.

5. Regnvandstønde kan reducere oversvømmelser i kraft af deres opsamlingskapacitet. Så kan du nemlig gemme vandet til en anden dag, hvor det ikke regner, og først dér, lukke vandet ud på jorden.

Hvad er en regnvandstønde?

En regnvandstønde er en tønde af plast eller træ (eks. en gammel vintønde) som kan bruges som regnvandsopsamler, så du kan bruge vandet til at vande din have med eller vaske din bil med vandet.

En regnvandstønde har typisk plads til 100 liter vand, eller 200 liter. Der findes også større regnvandstønder i plast materiale i 300 liter, 400 liter og 1000 liter. Pris og størrelse hænger ofte sammen. Du kan ofte finde gode tilbud på regnvandstønder Der er typisk et låg på toppen og en hane nederst på siden af tønden, hvor du kan tilslutte en slange.

Flere forskellige regnvandstønder

Du kan få flere forskellige former for regnvandstønder eller regnvandsopsamlere, til at opsamle dit regnvand i. Nogle regnvandstønder er udformet som høje søjler, og udsmykket som granit eller sten. Andre tønder er udformet som en gammel vintønde, bare i plast materiale. Imen nogle er rigtige gamle vintønder. Men du har sikkert set de mest almindelige regnvandstønder i grøn plast, som er en konisk tønde, med låg og hane forneden. Her kan tilkøbes en speciel fod, som tønden kan komme op og stå på, så tønden og vandet, kommer højere op fra jorden. Derved får du et større tryk på vandstrålen i slangen, når du skal bruge vandet til at vande haven med eller vaske bilen.

Fordele ved at have regnvandstønde

  • Sparer penge på vandregningen
  • Giver en sundere have
  • Giver mulighed for at vande planter selv i tørkeperioder
  • Giver dig kalkfattigt vand til at vaske bilen med

Læs også nogle af de andre indlæg vi har her på have og bolig siden.

DEL DENNE ARTIKEL:

Andre forslag

Tilmeld nyhedsbrevet

Modtag de seneste tips og nyheder